The Chemistry of frozen vegetables

This Brief presents a chemical perspective on frozen vegetables, also known as “ready-to-use” foods. It elucidates the chemical properties and modifications of vegetables from harvest and treatment to the end of their long shelf-life. Particular attention is given to the microbiological colonization...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Steinka, Izabela (Autor)
Další autoři: Barone, Caterina (Autor)
Parisi, Salvatore, 1970- (Autor) 
Micali, Marina (Autor)
Korporace: SpringerLink (online služba) (Distributor) 
Médium: E-kniha
Jazyk:angličtina
Vydáno: Cham : Springer, 2017
Edice:SpringerBriefs in molecular science
Chemistry of foods (Springer)
Žánr/forma:kolektivní monografie
elektronické knihy
ISBN:978-3-319-53932-4
978-3-319-53930-0
Témata:
On-line přístup:Plný text
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Obálka
LEADER 03183cam a22006137i 4500
001 001823235
003 CZ PrSTK
005 20240121232603.0
006 m f d
007 cr nn 008mamaa
008 170330t20172017sz a 000 0 eng d
020 |a 978-3-319-53932-4  |q (elektronická kniha) 
020 |z 978-3-319-53930-0 
024 7 |a 10.1007/978-3-319-53932-4  |2 doi 
040 |a DE-He213  |b cze  |d ABA013  |e rda 
072 7 |a 54  |x Chemie. Mineralogické vědy  |2 Konspekt  |9 10 
072 7 |a 664  |x Potravinářský průmysl  |2 Konspekt  |9 19 
080 |a 54  |2 MRF 
080 |a 663/664  |2 MRF 
080 |a 579+578  |2 MRF 
080 |a 664.8.037.59  |2 MRF 
080 |a 635.1/.8  |2 MRF 
080 |a (048.8:082)  |2 MRF 
080 |a (0.034.2:08)  |2 MRF 
100 1 |a Steinka, Izabela  |4 aut 
245 1 4 |a The Chemistry of frozen vegetables /  |c Izabela Steinka, Caterina Barone, Salvatore Parisi, Marina Micali 
264 1 |a Cham :  |b Springer,  |c [2017] 
264 4 |c ©2017 
300 |a 1 online zdroj (VI, 41 stran) :  |b 3 barevné ilustrace 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a počítač  |b c  |2 rdamedia 
338 |a online zdroj  |b cr  |2 rdacarrier 
490 1 |a SpringerBriefs in molecular science,  |x 2191-5415 
490 1 |a Chemistry of foods,  |x 2199-7209 
504 |a Obsahuje bibliografie 
505 0 |a Antibiotic-resistant Staphylococci Isolated from Hermetically-packaged Frozen Vegetables -- Technology and Chemical Features of Frozen Vegetables -- Instrumental Systems for the Control of Frozen Vegetables During Refrigeration -- Colorimetric Modifications in Frozen Vegetables 
520 |a This Brief presents a chemical perspective on frozen vegetables, also known as “ready-to-use” foods. It elucidates the chemical properties and modifications of vegetables from harvest and treatment to the end of their long shelf-life. Particular attention is given to the microbiological colonization of vegetables during the freezing treatments and to the chemical and physical modifications associated. The authors explore the undesired effects of this colonization through the lens of the antibiotic-resistant Staphylococci found in hermetically-package frozen vegetables. With this informative and instructive Brief, readers will understand the importance of the frozen storage technologies. 
650 0 7 |a chemie  |x ch  |7 psh5450  |2 psh 
650 0 7 |a potravinářství  |x pp  |7 psh8613  |2 psh 
650 0 7 |a mikrobiologie  |x bi  |7 psh826  |2 psh 
650 0 7 |a zmrazené potraviny  |x pp  |7 psh8723  |2 psh 
650 0 7 |a zelenina  |x ze  |7 psh13350  |2 psh 
655 7 |a kolektivní monografie  |7 fd501537  |2 czenas 
655 7 |a elektronické knihy  |7 fd186907  |2 czenas 
700 1 |a Barone, Caterina  |4 aut 
700 1 |a Parisi, Salvatore,  |d 1970-  |7 xx0206802  |4 aut 
700 1 |a Micali, Marina  |4 aut 
710 2 |a SpringerLink (online služba)  |7 ntk2018999494  |4 dst 
776 0 8 |i Tištěné vydání:  |t Chemistry of frozen vegetable  |z 978-3-319-53930-0 
830 0 |a SpringerBriefs in molecular science 
830 0 |a Chemistry of foods (Springer) 
856 4 0 |u https://doi.org/10.1007/978-3-319-53932-4  |y Plný text 
910 |a ABA013 
950 |a Springer  |b Chemistry and Materials Science 2017