Erfahrungen und Bemerkungen über die Verfahrungsarten der Herren Deyeux, Barruel, Isnard, Drappiez, Hermbstädt und Achard, den Zucker aus Runkelrüben darzustellen
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | němčina |
Vydáno: |
[Místo vydání není známé] :
[nakladatel není známý],
1812
|
Žánr/forma: | odborná pojednání |
Přívazek k: | Patriotische Vorschläge zur Verminderung der Konsumption des Zuckers in Deutschland. |
Témata: | |
On-line přístup: | Digitalizovaný exemplář souvisejícího článku z časopisu (Universiteitsbibliotheek Gent - Google Knihy) |
Tagy: |
Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
|
Popis jednotky: | Popisovaný tisk v přívazku je bez titulní strany, údaje jsou uvedeny na straně [1] na začátku textu. Popisované odborné pojednání Neumanna ve zkrácené verzi (bez části "III. Abschnitt. Wiederlegung mehrer Einwürfe" na stranách 45-61) vyšlo také ve formě článku v časopise: Journal für Chemie und Physik. IV. Band, Viertes Heft, 1812, strany 259-303. Autor Neumann uvádí v článku na s. 262 (viz digitální kopie: https://books.google.be/books?id=V9EPAAAAQAAJ&pg=PA262), že 20. 2. 1811 byla předložena a posuzována národní komisí Zpráva o inovátorských technologických postupech výroby řepného cukru autora pana „M. Drappiez, pharmacien à Lille“. O posuzování referoval na konci podepsaný H. V. Collet-Descostils v seriálu Moniteur universelle, 1811, Avril 11, s. 390 (digitální kopie: https://www.digitale-sammlungen.de/en/view/bsb10487408?page=394 viz střední sloupec pod názvem INDUSTRIE NATIONALE). |
---|---|
Fyzický popis: | 61 stran ; 8° (21 cm) |