[Delineatio variarum urbium]

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Další autoři: Guicciardini, Lodovico, 1521-1589 (Ilustrátor) 
<<z >>Donína, Bedřich, asi 1574-1634 (Dřívější majitel) 
Korporace: Jezuitská kolej u sv. Klimenta (Praha, Česko) (Dřívější majitel) 
Médium: Mapa
Jazyk:latina
Vydáno: [Místo vydání není známé] : [nakladatel není známý], 1612
Žánr/forma:atlasy
Témata:
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Obálka
Popis
Popis jednotky:Svazek HF NTK je souborem grafických listů a nemá žádný titulní list ani text a jiné doprovodné materiály. Prozatím ho nelze označit za jasně identifikovanou bibliografickou jednotku. Může jít i o kolekci obrazů nasbíraných a svázaných původním majitelem.
Komparativní analýzou bylo zjištěno, že většina obrazů, zařazených do svazku, je uvedena také v publikaci: Beschryvinghe VAN ALLE DE NEDER-LANDEN, anderssins ghenoemt NEDER-DVYTSLANDT. Door M. Lowijs Guicciardijn ... T'AMSTERDAM: ghedruckt by Willem Jansz. ..., 1612. Dostupné z: http://books.google.com/books?vid=KBNL:UBA000011006. Sám Lodovico Guicciardini je autorem některých obrazů (například druhý v pořadí, označený „LIMBOVRG“). Další obrazy jsou obsaženy v jiných starých tiscích. Vročení je stanoveno podle citované publikace.
Název stanoven podle: "Katalog der Bibliothek der K. K. Technischen Hochschulen in Prag : Reichend bis Ende 1893. Prag : Aus der Statthaletrei-Buchdruckerei, 1893. s. 113.
Černá uvádí název [Theatrum praecipuarum urbium terrae].
Album kolorovaných mědirytin severoněmeckých, nizozemských a belgických měst se stručnými popisky, městskými znaky a historickými výjevy.
Fyzický popis:73 nečíslovaných listů : kolorované ilustrace, kolorované plány ; 2° (27x36 cm)