Gründlicher Unterricht Von der THEORIA und PRAXI Der heutigen Büchsen-Meisterey, Als auch des Ernst-Feuer-Wercks : Nach der Methode des Welt-berühmten Ingenieurs Mr. de Vauban In Frag und Antwort verfasset, und in Neun besondere Theile ordentlich eingetheilet

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Saint Julien, Antoine, chevalier de, činný 17. století-18. století (Autor) 
Další autoři: Brand, Augustin, činný 1701-1713 (Překladatel, Sestavovatel, kompilátor) 
Rüdiger, Johann Friedrich, 1686-asi 1751 (Nakladatel, vydavatel) 
Adelbulner, Johann Ernst, 1665-1737 (Tiskař) 
Korporace: Královské technické české stavovské učiliště (Praha, Česko) (Dřívější majitel) 
Médium: Kniha
Jazyk:němčina
Vydáno: Francfurt ; und Leipzig : bey Johann Friederich Rüdigern, 1713
Žánr/forma:odborná pojednání
Témata:
On-line přístup:Digitalizovaný exemplář (Bayerische Staatsbibliothek - Digitale Bibliothek)
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Obálka
Popis
Popis jednotky:Rešeršní průzkum z dostupných zdrojů prokázal, že Antoine Saint Julien nikdy nenapsal popisované dílo. Podle znaleckých sdělení antikvariátů je autorem pojednání Němec Augustin Brandt, který se sice označil za překladatele, ale dílo de facto pod pseudonymem (tehdy modní značkou) "Chevalier de Saint-Julien" napsal sám. Server AbeBooks dokonce s nadsázkou uvádí jako autora "Brand Saint-Julien, (Antoine) de (d.i.: Augustin Brand) ". Katalogizační záznam sítě K10Plus uvádí navíc podstatnou poznámku podle citací DBA, že nejde o žádný překlad díla S. Juliena, ale o text opsaný téměř doslovně od Mietha (Mieth, Michael, -1686) a některých dalších autorů. (https://opac.k10plus.de/DB=2.299/PPNSET?PPN=270862250&PRS=HOL&HILN=888&INDEXSET=21)
Titulní strana a frontispis na složených dvoulistech.
Listy mezi stranami 376 a 395 jsou zpřeházené.
Vydání téhož díla z roku 1733 je ve fondu NTK na signatuře F 175.
Tištěno gotikou, latinské výrazy latinkou, titulní strana černě a červeně, části odděleny celostránkovými názvovými titulními stranami, živé záhlaví, kustody, tiskařské signatury.
Frontispis prezentuje rytinu s postavou důstojníka v bitevním poli s nápisem "Der Vollkommene Konstabel", na přílohách bitevní výjevy a zbraně, v textu ozdobné linky a drobné viněty.
Fyzický popis:1 složený nečíslovaný list, 22 nečíslovaných stran, 768 stran, 30 nečíslovaných složených příloh : frontispis, ilustrace, plány ; 8° (17 cm)