Vergleichungs-Tafeln Der alt-Böhmischen Maaßen, und deren Preis mit den neu-Oesterreichischen, und deren Preis auf hohe Verordnung berechnet

Publikace vyšla anonymně, odborné prameny ale přisuzují popisované dílo Josefu Steplingovi. Jde o srovnávací tabulky staročeských měr a jejich hodnotu přepočtenou na míry novorakouské a také jejich hodnotu přepočtenou podle vysokého nařízení. Vznik drobného spisu vyvolala snaha Marie Terezie o unifi...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Stepling, Josef, 1716-1778 (Autor) 
Další autoři: Klauser, Jan Josef, 1705-1771 (Tiskař) 
Korporace: Královské technické české stavovské učiliště (Praha, Česko) (Dřívější majitel) 
Médium: Kniha
Jazyk:němčina
Vydáno: PRAG : gedruckt bey Johann Joseph Clauser, königl. Hofbuchdruckern, 1764
Žánr/forma:tabulky
Témata:
On-line přístup:Digitalizovaný exemplář (Národní knihovna ČR - Google Knihy)
Tagy: Přidat tag
Žádné tagy, Buďte první, kdo otaguje tento záznam!
Obálka
Popis
Shrnutí:Publikace vyšla anonymně, odborné prameny ale přisuzují popisované dílo Josefu Steplingovi. Jde o srovnávací tabulky staročeských měr a jejich hodnotu přepočtenou na míry novorakouské a také jejich hodnotu přepočtenou podle vysokého nařízení. Vznik drobného spisu vyvolala snaha Marie Terezie o unifikaci měr v habsburských zemích. Podle rozhodnutí z r. 1756 mohl být jejich základem vídeňský měrný systém. [Zdroj: Smolka, Josef. Josef Stepling (1716-1778) v jeho biografiích a bibliografiích. 2018, s. 135-137. ISBN 978-80-7050-700-1].
Popis jednotky:Jméno autora stanoveno podle bibliografie Josefa Steplinga od F. M. Pelcla (Abbildungen ...), záznamu v databázi BCBT a publikace: Smolka, Josef. Josef Stepling (1716-1778) v jeho biografiích a bibliografiích. 2018.
Tištěno gotikou.
Tiskařské signatury: A-C8, D2.
Typografický vlys, na konci a uprostřed horních okrajů ozdůbky, sazba víceslovná oddělená linkami a dvojlinkami, ve vnějších horních rozích arabské stránkování, stránkové kustody.
Fyzický popis:52 stran ; 8° (16 cm)