Hašková, Danuša
Biographical Details: | Ing., práce v oblasti analytické chemie a pivovarnictví. |
---|---|
Source: |
A. Mikyška, K. Krofta, D. Hašková: Hodnocení antioxidačních vlastností chmele a chmelových výrobků. In: Kvasný průmysl, 52, č. 7-8 (2006), s. 214-225. A. Mikyška et al.: Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polyclar AT na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva. In: Kvasný průmysl, 56, č. 3 (2010), s. 167-174. |
Detailed results >>
- Harmonie - česká aromatická odrůda chmele = Harmonie - Czech aroma hop variety
- Head-space analýzy v pivovarské analytice = Head-space analysis in brewing analytics
- Chmel - bohatý zdroj antioxidantů. Metody k posouzení antioxidační aktivity chmelové matrice = Hops - an abundant source of antioxidants. Methods to assessment of antioxidant activity of hop matrix
- MEPS a jeho použití při přípravě vzorků v pivovarské analytice = MEPS and it’s Using in Sample Preparation in Brewing Analytics
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. - Literature Review.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. - Stir Bar Sorptive Extraction.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analyses in Beverage and Namely Brewing Analytics. Part III. - Solid-Phase Microextraction and Stir Bar Sorptive Extraction in Fatty Acids Analysis in Beer.
- Polyfenolové látky a antioxidační vlastnosti odrůd ječmene doporučených pro České pivo = Polyphenol Compounds and Antioxidative Properties of Barley Varieties Recommended for Czech Beer
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its use in brewing. Part 2. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 3. - The determination of some low volatile beer flavours.
- Stanovení některých vedlejších produktů dezinfekce ve varní vodě a v pivu = Determination of Some Disinfection Byproducts in Brewing Water and Beer
- Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience = Simple Polyphenolic Compounds in Beers of Different Origins
- Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polycar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva = Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polycar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer
- Vliv původu ječmene a technologie sladování na obsah ferulové kyseliny v ječmeni a sladu = The influence of barley origin and malting technology on ferulic acid content in barley and malt
- Vliv skladování chmelových pelet na kvalitu piva = Impact of Hop Pellets Storage On Beer Quality
- Vliv typu chmelové suroviny na antioxidační vlastnosti piva = Impact of Hop Raw Material Type on Antioxidant Behaviour of Beer
- Základní detektory v plynové chromatografii používané v pivovarské analytice = Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics
- Změny antioxidačních vlastností chmele při sušení, mletí, granulaci a skladování = Changes in Antioxidative Properties of Hops in the Course of Drying, Milling, Pelletization and Storage