Čejka, Pavel, 1951-
Detailed results >>
- Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) - tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí = Analysis Of Polyphenols In Brewing Raw Materials By PSE (Pressurized Solvent Extraction) And By HPLC Method With CoulArray Detection
- Analýza stoletého piva - Chemický, senzorický a genetický profil 100 let starého piva = Analysis of century old beer - chemical, sensorial and genetic profile of 100-year-old beer
- Determination of sugars and saccharides in beer = Stanovení cukrů a celkových sacharidů v pivu
- Head-space analýzy v pivovarské analytice = Head-space analysis in brewing analytics
- Chmel - bohatý zdroj antioxidantů. Metody k posouzení antioxidační aktivity chmelové matrice = Hops - an abundant source of antioxidants. Methods to assessment of antioxidant activity of hop matrix
- MEPS a jeho použití při přípravě vzorků v pivovarské analytice = MEPS and it’s Using in Sample Preparation in Brewing Analytics
- Methods of evaluating of densory assessors - part 1 = Způsoby hodnocení senzorických posuzovatelů - část 1.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. - Literature Review.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. - Stir Bar Sorptive Extraction.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analyses in Beverage and Namely Brewing Analytics. Part III. - Solid-Phase Microextraction and Stir Bar Sorptive Extraction in Fatty Acids Analysis in Beer.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part 1. - Arrising and methods of estimation.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part II. - Study of the Effect of UV Irradiation on the ATNC and Some Representatives of N-nitrosoaminoacids in Beer.
- Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin = New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 2. Determination of cis/trans- isomers -iso-α-acids in beer using Ultra Performance Liquid Chromatography.
- Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin = New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 3. Comparison of HPLC and UHPLC determination of α- and β-acids.
- Nový model soutěže piv = A New Model for Beer Competitions
- Pitelnost piva a metoda jejího stanovení = Drinkability of beers and the methods applied for its assessment
- Pivo a zdraví = Beer And Health
- Rychlé a simultánní stanovení kvalitativních parametrů piva pomocí FT-NIR spektroskopie = Rapid and Simultaneous Analysis of Qualitative Parameters of Beer by FT-NIR Spectroscopy
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its use in brewing. Part 2. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 1. - Theoretical and practical aspects.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 3. - The determination of some low volatile beer flavours.
- Senzorická analýza piva
- Senzorické stárnutí piva = Sensory beer aging
- Simultánní stanovení prenylflavonoidů a isoflavonoidů ve chmelu a pivu metodou HPLC-DAD: Studie aplikace homogenátu zeleného chmele v pivovarském procesu = Simultaneous determination of prenylflavonoids and isoflavonoids in hops and beer by HPLC-DAD method: Study of green hops homogenate application in the brewing process
- Sladařství : teorie a praxe výroby sladu
- Současné stanovení iso-alfa kyselin ve formě jejich cis- a trans- forem a tetrahydroiso-alfa kyselin = Simultaneous determination of iso-alpha acidis in their cis- and trans- forms and tetrahydroiso-alpha acids
- Srovnání různých metod stanovení oxidu uhličitého v pivu = Comparison of carbon dioxide determination measured by different methods
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer by solid phase extraction and detection with gas chromatography in combination with mass spectrometry (GC-MS). Part I. - Creation and validation of the analytical method.
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer using the solid phase extraction (SPE) followed by gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS). Part II. - The content of aromatic alcohols in czech beers.
- Stanovení izomerů nižších mastných kyselin, senzoricky aktivních produktů stárnutí chmele, v pivu = Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer
- Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou = Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
- Stanovení některých vedlejších produktů dezinfekce ve varní vodě a v pivu = Determination of Some Disinfection Byproducts in Brewing Water and Beer
- Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience = Simple Polyphenolic Compounds in Beers of Different Origins
- Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polycar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva = Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polycar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer
- Study of technological properties of the hisotrical barley variety Proskovcuv hanacky = Studium technologických vlastností historické odrůdy ječmene Proskovcův hanácký
- Těkavé N-nitrosaminy ve sladu, věc již dávno minulá? = Volatile N-nitrosamines in malt, thing of the past?
- VITAL - česká hybridní odrůda chmele = VITAL - The Czech Hop Hybrid Variety - Part I.
- VITAL - česká hybridní odrůda chmele = VITAL - The Czech Hop Hybrid Variety - Part II.
- Vliv skladování chmelových pelet na kvalitu piva = Impact of Hop Pellets Storage On Beer Quality
- Vliv tlačného média na obsah plynů v pivu a na senzorické vlastnosti piva = Influence of the Driving Medium on the Gas Content in Beer and on Beer Sensorics
- Využití senzorické analýzy piva v marketingu = Use of Sensory Analysis of Beer in Marketing
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 2: Methods for determination SO₂ in beer.
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 3: Factors which effect on production of sulphur dioxide during brewing fermentation.
- Základní detektory v plynové chromatografii používané v pivovarské analytice = Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics