Jurková, Marie, 1956-
Detailed results >>
- Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) - tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí = Analysis Of Polyphenols In Brewing Raw Materials By PSE (Pressurized Solvent Extraction) And By HPLC Method With CoulArray Detection
- Determination of sugars and saccharides in beer = Stanovení cukrů a celkových sacharidů v pivu
- Evaluation of α- a β-bitter acids content in harvest of Czech Republic hops in 2017 = Hodnocení obsahu α- and β-hořkých kyselin ve sklizni českých chmelů v roce 2017
- Head-space analýzy v pivovarské analytice = Head-space analysis in brewing analytics
- Hodnocení obsahu hořkých kyselin a polyfenolů ve sklizni českých chmelů v roce 2013 - I: Obsah α- a β-hořkých kyselin = Summary Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 - I: Contents of α- and β-Bitter Acids
- Hodnocení obsahu hořkých kyselin a polyfenolů ve sklizni českých chmelů v roce 2013 - II: Obsah polyfenolů = Evaluation of Bitter Acids and Polyphenols Content in Czech Hops Harvest in 2013 - Part II: The Content of Polyphenols
- Hodnocení obsahu α- a β-hořkých kyselin českých a moravských chmelů ze sklizně 2010 = The Evaluation of α- and β-Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest
- Hodnocení obsahu α- a β- hořkých kyselin českých a moravských chmelů ze sklizně 2012 = The evaluation of α- and β- bitter acid contents of Czech and Moravian hops from the 2012 harvest
- Hodnocení obsahu α- a β-hořkých kyselin ve sklizni českých chmelů v roce 2016 = Evaluation of α- and β-bitter acids content in harvest of Czech hops in 2016
- Hodnocení obsahu α- a β-kyselin českých a moravských chmelů ze sklizně 2011 = The evaluation of α- and β-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest
- Hodnocení sklizně českých chmelů v roce 2014 = Evaluation of Czech Hops Harvested in 2014 - Part I: Contents of α- and β-Bitter Acids.
- Hodnocení sklizně českých chmelů v roce 2015 = Summary evaluation of Czech hops harvested in 2015. Part 1: Contents of α- a β-bitter acids.
- Chmel - bohatý zdroj antioxidantů. Metody k posouzení antioxidační aktivity chmelové matrice = Hops - an abundant source of antioxidants. Methods to assessment of antioxidant activity of hop matrix
- MEPS a jeho použití při přípravě vzorků v pivovarské analytice = MEPS and it’s Using in Sample Preparation in Brewing Analytics
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. - Literature Review.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. - Stir Bar Sorptive Extraction.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analyses in Beverage and Namely Brewing Analytics. Part III. - Solid-Phase Microextraction and Stir Bar Sorptive Extraction in Fatty Acids Analysis in Beer.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part 1. - Arrising and methods of estimation.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part II. - Study of the Effect of UV Irradiation on the ATNC and Some Representatives of N-nitrosoaminoacids in Beer.
- Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin = New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 1. Theoretical introduction.
- Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin = New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 2. Determination of cis/trans- isomers -iso-α-acids in beer using Ultra Performance Liquid Chromatography.
- Nové trendy v kapalinové chromatografii a jejich využití v analýze piva a pivovarských surovin = New trends in liquid chromatography and their utilization in analysis of beer and brewery raw materials. Part 3. Comparison of HPLC and UHPLC determination of α- and β-acids.
- Pivo a zdraví = Beer And Health
- Polyfenoly ječmene a sladu a jejich antioxidační vlastnosti = Barley and malt polyphenols and their antioxidant properties
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its use in brewing. Part 2. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 1. - Theoretical and practical aspects.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 3. - The determination of some low volatile beer flavours.
- Saaz Late - česká odrůda chmele doporučená pro České pivo = Saaz Late - The Czech Hop Variety Recommended for Czech Beer
- Senzorické stárnutí piva = Sensory beer aging
- Simultánní stanovení prenylflavonoidů a isoflavonoidů ve chmelu a pivu metodou HPLC-DAD: Studie aplikace homogenátu zeleného chmele v pivovarském procesu = Simultaneous determination of prenylflavonoids and isoflavonoids in hops and beer by HPLC-DAD method: Study of green hops homogenate application in the brewing process
- Současné stanovení iso-alfa kyselin ve formě jejich cis- a trans- forem a tetrahydroiso-alfa kyselin = Simultaneous determination of iso-alpha acidis in their cis- and trans- forms and tetrahydroiso-alpha acids
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer by solid phase extraction and detection with gas chromatography in combination with mass spectrometry (GC-MS). Part I. - Creation and validation of the analytical method.
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer using the solid phase extraction (SPE) followed by gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS). Part II. - The content of aromatic alcohols in czech beers.
- Stanovení hořkých látek v chmelu - vliv ročníku a stáří chmele = Determination of bitter compounds in hops - effect of crop and hops age
- Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou = Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
- Stanovení některých vedlejších produktů dezinfekce ve varní vodě a v pivu = Determination of Some Disinfection Byproducts in Brewing Water and Beer
- Stanovení rebaudiosidu A v ochucených pivech, nápojích na bázi piva a limonádách = Determination of Rebaudioside A in Mixed beer, Beer-based Beverages and Lemonades
- Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience = Simple Polyphenolic Compounds in Beers of Different Origins
- Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polycar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva = Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polycar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer
- Těkavé N-nitrosaminy ve sladu, věc již dávno minulá? = Volatile N-nitrosamines in malt, thing of the past?
- Vliv oxidačních produktů beta kyselin chmele na hořkost piva = The effect of hop beta acids oxidation products on beer bitterness
- Vliv typu chmelové suroviny na antioxidační vlastnosti piva = Impact of Hop Raw Material Type on Antioxidant Behaviour of Beer
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 2: Methods for determination SO₂ in beer.
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 3: Factors which effect on production of sulphur dioxide during brewing fermentation.
- Základní detektory v plynové chromatografii používané v pivovarské analytice = Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics