Horák, Tomáš, 1967-
Detailed results >>
- Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) - tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí = Analysis Of Polyphenols In Brewing Raw Materials By PSE (Pressurized Solvent Extraction) And By HPLC Method With CoulArray Detection
- Head-space analýzy v pivovarské analytice = Head-space analysis in brewing analytics
- Chmel - bohatý zdroj antioxidantů. Metody k posouzení antioxidační aktivity chmelové matrice = Hops - an abundant source of antioxidants. Methods to assessment of antioxidant activity of hop matrix
- MEPS a jeho použití při přípravě vzorků v pivovarské analytice = MEPS and it’s Using in Sample Preparation in Brewing Analytics
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. - Literature Review.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. - Stir Bar Sorptive Extraction.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analyses in Beverage and Namely Brewing Analytics. Part III. - Solid-Phase Microextraction and Stir Bar Sorptive Extraction in Fatty Acids Analysis in Beer.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part 1. - Arrising and methods of estimation.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part II. - Study of the Effect of UV Irradiation on the ATNC and Some Representatives of N-nitrosoaminoacids in Beer.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its use in brewing. Part 2. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 1. - Theoretical and practical aspects.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 3. - The determination of some low volatile beer flavours.
- Současné stanovení iso-alfa kyselin ve formě jejich cis- a trans- forem a tetrahydroiso-alfa kyselin = Simultaneous determination of iso-alpha acidis in their cis- and trans- forms and tetrahydroiso-alpha acids
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer by solid phase extraction and detection with gas chromatography in combination with mass spectrometry (GC-MS). Part I. - Creation and validation of the analytical method.
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer using the solid phase extraction (SPE) followed by gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS). Part II. - The content of aromatic alcohols in czech beers.
- Stanovení izomerů nižších mastných kyselin, senzoricky aktivních produktů stárnutí chmele, v pivu = Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer
- Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou = Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
- Stanovení některých vedlejších produktů dezinfekce ve varní vodě a v pivu = Determination of Some Disinfection Byproducts in Brewing Water and Beer
- Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience = Simple Polyphenolic Compounds in Beers of Different Origins
- Těkavé N-nitrosaminy ve sladu, věc již dávno minulá? = Volatile N-nitrosamines in malt, thing of the past?
- Vliv fluoru na zdraví zvířat a lidí = The Effect of Fluorine on Animal and Human Health
- Vliv typu chmelové suroviny na antioxidační vlastnosti piva = Impact of Hop Raw Material Type on Antioxidant Behaviour of Beer
- Výhody a nevýhody záměny helia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part I. - Technical and Safety Aspects.
- Výhody a nevýhody záměny hélia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part II. - Retention Time and Selectivity.
- Výhody a nevýhody záměny hélia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part III. - Sample introduction and detectors.
- Základní detektory v plynové chromatografii používané v pivovarské analytice = Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics