Čulík, Jiří, 1952-
Detailed results >>
- Analýza polyfenolů v pivovarských surovinách s využitím PSE (Pressurized Solvent Extraction) - tlakové extrakce rozpouštědlem a metodou HPLC s CoulArray detekcí = Analysis Of Polyphenols In Brewing Raw Materials By PSE (Pressurized Solvent Extraction) And By HPLC Method With CoulArray Detection
- Extrakce na míchací tyčince - nová možnost při analýze některých senzoricky aktivních látek v pivu = Stir Bar Sorptive Extraction - New Approach for the Determination of Some Beer Flavours
- Head-space analýzy v pivovarské analytice = Head-space analysis in brewing analytics
- Chmel - bohatý zdroj antioxidantů. Metody k posouzení antioxidační aktivity chmelové matrice = Hops - an abundant source of antioxidants. Methods to assessment of antioxidant activity of hop matrix
- Chování toxických kovů v pivovarském procesu = The Behaviour of Toxic Metals in the Brewing Prosess
- MEPS a jeho použití při přípravě vzorků v pivovarské analytice = MEPS and it’s Using in Sample Preparation in Brewing Analytics
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and Especially beer. Part I. - Literature Review.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatografic Analysis of Beverages and especially Beer. Part II. - Stir Bar Sorptive Extraction.
- Možnosti využití moderních metod přípravy vzorků pro plynově chromatografické analýzy při analýze nápojů a zejména piva = Possibilities of Utilization of Modern Sample Preparation Methods for Gas Chromatographic Analyses in Beverage and Namely Brewing Analytics. Part III. - Solid-Phase Microextraction and Stir Bar Sorptive Extraction in Fatty Acids Analysis in Beer.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part 1. - Arrising and methods of estimation.
- Netěkavé N-nitrosaminy v pivovarství = Non-volatile N-nitrosamines in brewing industry. Part II. - Study of the Effect of UV Irradiation on the ATNC and Some Representatives of N-nitrosoaminoacids in Beer.
- Pitelnost piva a metoda jejího stanovení = Drinkability of beers and the methods applied for its assessment
- Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2009 = Brewing value of Czech and Moravian hops of the year crop 2009
- Rychlé a simultánní stanovení kvalitativních parametrů piva pomocí FT-NIR spektroskopie = Rapid and Simultaneous Analysis of Qualitative Parameters of Beer by FT-NIR Spectroscopy
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its use in brewing. Part 2. - The determination of high volatile beer flavours after headspace extraction.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 1. - Theoretical and practical aspects.
- Rychlejší plynová chromatografie a její využití v pivovarství = Faster gas chromatography and its utilization in brewing. Part 3. - The determination of some low volatile beer flavours.
- Současné stanovení iso-alfa kyselin ve formě jejich cis- a trans- forem a tetrahydroiso-alfa kyselin = Simultaneous determination of iso-alpha acidis in their cis- and trans- forms and tetrahydroiso-alpha acids
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer by solid phase extraction and detection with gas chromatography in combination with mass spectrometry (GC-MS). Part I. - Creation and validation of the analytical method.
- Stanovení aromatických alkoholů v pivu s využitím metody extrakce na pevné fázi (SPE) a detekce pomocí spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií (GC-MS) = Determination of aromatic alcohols in beer using the solid phase extraction (SPE) followed by gas chromatography - mass spectrometry (GC-MS). Part II. - The content of aromatic alcohols in czech beers.
- Stanovení izomerů nižších mastných kyselin, senzoricky aktivních produktů stárnutí chmele, v pivu = Determination of short chain fatty acids isomers, the sensory active products of hops aging, in beer
- Stanovení mastných kyselin v pivu rychlou, rutinní metodou = Determination of fatty acids in beer by fast routine analyse
- Stanovení některých vedlejších produktů dezinfekce ve varní vodě a v pivu = Determination of Some Disinfection Byproducts in Brewing Water and Beer
- Studium endogenních a exogenních faktorů ovlivňující vznik N-nitrosaminů ve sladu
- Studium jednoduchých polyfenolových látek v pivech různé provenience = Simple Polyphenolic Compounds in Beers of Different Origins
- Studium vlivu koloidní stabilizace piva sorbentem Polycar 10 na polyfenolové antioxidanty a senzorickou stabilitu piva = Study of an influence of beer colloidal stabilization by sorbent Polycar 10 on polyphenolic antioxidants and sensorial stability of beer
- Těkavé N-nitrosaminy ve sladu, věc již dávno minulá? = Volatile N-nitrosamines in malt, thing of the past?
- Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách = Termogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part I. - Possibilities of utilizing the thermogravimetric method to determine the moisture in barley and malt.
- Termogravimetrické stanovení vlhkosti v pivovarských surovinách = Termogravimetric determination of moisture in brewing raw materials. Part II. - Possibilities of application of thermogravimetric method to determine the moisture in hops and hop products.
- Vliv skladování chmelových pelet na kvalitu piva = Impact of Hop Pellets Storage On Beer Quality
- Výhody a nevýhody záměny helia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part I. - Technical and Safety Aspects.
- Výhody a nevýhody záměny hélia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part II. - Retention Time and Selectivity.
- Výhody a nevýhody záměny hélia jako nosného plynu v plynové chromatografii za vodík = Advantages and Disadvantages of Substitution of Helium as Carrier Gas in Gas Chromatography by Hydrogen. Part III. - Sample introduction and detectors.
- Využití některých moderních extrakčních postupů pro kvantitativní stanovení vicinálních diketonů v pivu = Application of some modern sample preparation procedures for quantitative determination of vicinal diketones in beer
- Využití SPE při stanovení chlorfenolů ve varní vodě a pivu = Determination of Chlorinated Phenols in Brewing Liquor and Beer Using SPE
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 2: Methods for determination SO₂ in beer.
- Význam oxidu siřičitého v pivu = Significance of SO₂ in beer. Part 3: Factors which effect on production of sulphur dioxide during brewing fermentation.
- Základní detektory v plynové chromatografii používané v pivovarské analytice = Main Gas Chromatographic Detectors Used in Brewing Analytics