Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Viz též: |
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Fakulta potravinářské technologie |
---|---|
Zdroj: |
NKC |
Další informace: |
Podrobné výsledky >>
- 3-acetamidolaktamy jako prekurzory analogů 1-deoxynojirimycinu 3-acetamidolactams as precursors of 1-deoxynojirimycin analogues
- Adheze a aktivace lidských krevních destiček Adhesion and activation of human blood platelets
- Adsorpční odbarvování klérů spodiem
- Advanced multi-analyte strategies in food safety control
- Aerobní biodegradace nitrotoluenů v různých typech reaktorů Aerobic biodegradation of nitrotoluenes in different reactors
- Aerobní degradace fenolu kvasinkou Candida tropicalis a projevy indukované nutričním stresem
- Aktivita a metabolismus isoflavonoidových fytoestrogenů = Activity and metabolism of isoflavonoid phytoestrogens
- Alternariové mykotoxiny ve vybraných plodinách a produktech jejich zpracování Alternaria mycotoxins in selected crops and processed products
- Aminodeoxyhexonolaktamy
- Analýza genomu bakterií s bioremediačními schopnostmi Analysis of geonome from bacterial strains with
- Antifungal properties of Lactobacilli, their identification and applications Antifungální vlastnosti laktobacilů, jejich identifikace a aplikace
- Antimikrobiální aktivita laktobacilů
- Antimikrobiální účinky imobilizovaných porfyrinů Antimicrobial effects of immobilized porphyrins
- Antimikrobiální vlastnosti derivátů karboxylových kyselin Degradation products of monosaccharides
- Antimikrobiální vlastnosti esterů kyseliny laurové s polyoly
- Antioxidant capacity of selected medicinal plants Antioxidační aktivita vybraných léčivých rostlin
- Anylýza mutací v rozpoznávací podjednotce HsdS restrikčně-modifikačního enzymu EcoR1241 ovlivňující vazbu podjednotek Analysis of the mutations in the HsdS recognition subunit of the R-M system EcoR124I altering subunit assembly
- Aplikace biotrickling filtru v procesu degradace hydrofobních a hydrofilních těkavých látek Degradation of hydrophobic and hydrophilic volatile compounds in a biotrickling filter
- Aplikace imobilizovaných kvasinkových buněk při kontinuální výrobě nealkoholického piva Application of immobilized yeast cells in continuous alcohol-free beer production
- Aplikace impedanční metody pro sledování vlivu antimikrobiálních látek a bakteriofágů na růst mikroorganismů Application of the impedance method to monitor the influence of the anti microbial compounds and the bacteriophages on the microbial growth
- Aplikace membránových separačních technik při zpracování odpadů z potravinářského průmyslu a zemědělství Application of membrane separation techniques for the treatment of food and agricultural waste
- Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků : disertační práce
- Aplikační možnosti NIR spektroskopie při kontrole mléka a mlékárenských výrobků : teze disertační práce
- The application of advanced chromatographic techniques in the analysis of pesticide residues in food
- Application of ambient mass spectrometry for food safety and quality assessment Využití hmotnostní spektrometrie v otevřené atmosféře pro hodnocení bezpečnosti a kvality potravin
- Application of mass-spectrometric techniques in residual analysis of food Aplikace hmotnostně-spektrometrických technik v reziduální analýze potravin
- Application of modern analytical methods for the monitoring of toxic compounds generated during food production and storage Aplikace moderních analytických metod pro sledování toxických látek vznikajících při výrobě a skladování potravin
- Approaches to diversity analysis of biphenyl-metabolizing bacteria in real contaminated soil Přístupy k analýze diversity bakterií metabolizujících bifenyl v reálné kontaminované půdě
- Aromatické látky vznikající v Maillardově reakci Aromatic compounds arising from the Maillard reaction
- Aspartic protease from murine intracisternal a-type particle - expression, folding and charakterization Aspartátová proteasa z myšího endogenního retroviru - exprese, folding a charakterizace
- Asymmetric Baeyer-Villiger oxidations using "2nd generation" biocatalysts Příprava a aplikace "2. generace" biokatalyzátorů v asymetrické Baeyer-Villigerově oxidaci
- Autenticita potravin, detekce falšování Food authenticity, detection of adulteration
- Autenticita potravin, detekce falšování Food authenticity, detection of adulteration
- Autenticita potravin, detekce falšování Food authenticity, detection of adulteration
- Automatizovaný informační systém varny cukrovaru
- Bakteriální degradace chlorbenzoových kyselin
- Bakteriální produkce konjugované kyseliny linolové v trávicím traktu a její zastoupení ve vybraných potravinách Bacterial production of conjugated linoleic acid in the digestive tract and food cla content
- Bakteriální původci kažení kyselých potravin Spoilage bacteria of acid food
- Bílkovinné hydrolyzáty
- Biodegradace monoaromátů v reálných matricích bakterií Rhodococcus erythropolis = Biodegradation of monoaromatic compounds using Rhodococcus erythropolis in real contaminated samples
- Biodegradace styrenu, acetonu a benzínu v odpadních plynech Biodegradation of styrene, acetone and gasoline in waste gases
- Biodegradace uhlíkatých řetězců imobilizovanými mikrobiálními buňkami
- Biogeneze a studium faktorů produkce biologicky aktivních látek
- Biogenic compounds as pollutant bioavailability enhancing agents in the bioremediation of soils contaminated by polychlorinated biphenyls (PCBs) and polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) Biogenní sloučeniny jako činidla zvyšující biodostupnost polutantů při bioremediaci půd kontaminovaných polychlorovanými bifenyly (PCB) a polycyklickými aromatickými uhlovodíky (PAH)
- The biochemical study of HIV-1 and M-PMV integrases
- Biochemická charakterizace faktorů podílejících se na kondenzaci chromozómů během zrání prasečích oocytů biochemical characterization of factors associated with chromosome condensation during meiotic maturation of pig oocytes
- Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů
- Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů
- Biochemické a fyzikální změny při zrání sýrů
- Biochemické a strukturní vlastnosti nukleas s protinádorovým účinkem Biochemical and structural properties of plant nucleases with anticancerogenic effect